Org.nr.

  982137772  

  

  NoAbuse

  Tømmervn 5

  3681 Notodden

  tlf: 35 01 20 50

  e-post

  post@noabuse.no
    

    

  Last ned plakat

        
 

 
Avisnytt familievold





Fædrelandsvennen 28 november 2003
Tiltalt for grov kniv-vold
En 22 år gammel mann av pakistansk opprinnelse er tiltalt for grov kniv-vold i Kristiansand sentrum.

Østlandets blad 28 november 2003
Nye, harde angrep på barnevernet
Pårørende som har erfaringer med barnevernet i Ås mener kritikken mot tjenesten er korrekt. Les hele saken

Aftenbladet 28 november 2003
Far vant over barnevernet
Lettelse og ubeskrivelig glede, er responsen fra en 22 år gammel, ugift far som i Dalane tingrett er tilkjent ansvaret for sin fire år gamle sønn etter langvarig kamp.

Romerikets blad 27 november 2003
Stadig flere familievoldssaker
Antall familievoldssaker øker voldsomt. Økningen skyldes at politiet bruker mer ressurser på området, ikke at volden mot kvinner har økt.

Rogalands avis 27 november 2003
Kvinnene kranglet om prostituerte
Anne Kalvig får gjennomgå av andre kvinnelige politikere. RV-eren står i spissen for en demonstrasjon mot vold mot kvinner – like ved byens horestrøk.

DTBB 27 november 2003
Bombetiltalt må svare for falske vitnemål
41-åringen er ikke bare tiltalt for drapsforsøk mot sin ekskone. Riksadvokaten tiltaler mannen også for å ha forfalsket vitnemål - for å få en stilling han ikke var kvalifisert til.

Nettavisen 27 november 2003
Bodde med hammer-drept pappa
I to uker bodde 43-åringen med liket av sin far i en leilighet utenfor Stockholm. Nå er han mistenkt for å ha drept faren med en hammer.

Aftenposten 27 november 2003
Vil åpne strafferegisteret
Utenlandske kvinner som skal gifte seg med norske menn bør få anledning til å sjekke strafferegisteret før de kommer til Norge. Mange ender opp som voldsofre. LES MER

Fædrelandsvennen 26 november 2003
Sjokktall om familievold
Her forteller psykolog Kenneth Lindberget at 87 kvinner i Vest-Agder ble utsatt for vold i løpet av en uke i august.

Telemarksavisa 26 november 2003
Jeg skal knekke nakken på deg
SKIEN: Påstand om 21 dagers ubetinget fengsel ble nedlagt i Skien og Porsgrunn tingrett mot en 53-åring tiltalt for å ha truet med å knekke nakken på en 15-årig skolejente.
Romerikets blad 26 november 2003
Stadig flere familievoldssaker
Antall familievoldssaker øker voldsomt. Økningen skyldes at politiet bruker mer ressurser på området, ikke at volden mot kvinner har økt.

Rogalands avis 26 november 2003
Kvinnene kranglet om prostituerte
Anne Kalvig får gjennomgå av andre kvinnelige politikere. RV-eren står i spissen for en demonstrasjon mot vold mot kvinner – like ved byens horestrøk.

Finnmark dagblad 26 november 2003
Vil ha eget krisesenter
Sosialpolitikerne i Alta vil kutte samarbeidet med krisesenteret i Hammerfest. Styreleder Gro Hågensen synes det er tungt å samarbeide med misfornøyde folk.

Klassekampen 26 november 2003
Menns vold
Det er i år ti år siden FNs verdenskonferanse om menneskerettigheter i Wien erkjente at en universell erklæring om like rettigheter ikke var nok for å sikre kvinners ve og vel. For første gang ble det derfor eksplisitt slått fast at menneskerettighetene for kvinner var en integrert og uatskillelig del av de universelle menneskerettighetene

Dagsavisen 26 november 2003
Voldsom økning i familie- voldssaker
Antall familievoldssaker øker voldsomt. Bare i Oslo er det registrert nesten 500 saker hittil i år, men politiet tror ikke volden mot kvinner har økt. Les hele saken 

Adresseavisen 26 november 2003
Frifunnet for kidnappingsforsøk
Den polske kvinnen (44) ble frifunnet for kidnappingsforsøk, men dømt for å ha kidnappet sine egne barn i Inderøy i 1999.
Krever 10 mill. for tapt barndom
Åtte søsken går til sak mot Stjørdal kommune. De krever erstatning fordi barnevernet ikke grep inn, til tross for at kommunen visste at barna levde i et helvete.
Menn Mot Vold kurset Forsvaret
Forsvaret er betalt for å utøve vold, men soldater og befal er ikke mer voldelige enn andre grupper, mener ledelsen i Ørland hovedflystasjon. I går ble de kurset av Menn Mot Vold.

Varden 25 november 2003
Tiltalt for å ha forsøkt å drepe ekskona med bilbombe
En 41 år gammel mann er tiltalt for overlagt drapsforsøk etter at han i januar skal ha plassert dynamitt og bensin i ekskonas bil slik at den eksploderte.

Bergens Tidene 25 november 2003
Nisse tok kvelartak på 13-åring
Da 13-åringen tok tak i høna, rann det over for nissen. Han tok halsgrep på guten bakfra, i frykt for at høna kunne få psykiske problem. LES MER
Jeg har rett til å drepe deg
Marokkaneren skal gjentatte ganger ha truet sin eks-kone på livet. Han mente han hadde rett til å drepe henne, fordi de fortsatt var gift etter muslimsk lov. LES MER

Aftenbladet 25 november 2003
Anker Hosein-saken til Høyesterett
Riksadvokaten mener ni års fengsel for drapsdømte Gamal Hosein er for lite og har nå anket dommen til Høyesterett. LES MER

Dagbladet 25 november 2003
Politimann slo og tok kvelertak
Angrep nyopererte «Tina» (15) i sykesenga, fordi hun somlet.

Klassekampen 25 november 2003
Menns vold
Det er i år ti år siden FNs verdenskonferanse om menneskerettigheter i Wien erkjente at en universell erklæring om like rettigheter ikke var nok for å sikre kvinners ve og vel. For første gang ble det derfor eksplisitt slått fast at menneskerettighetene for kvinner var en integrert og uatskillelig del av de universelle menneskerettighetene .

Finnmark dagblad 25 november 2003
Vil ha eget krisesenter
Sosialpolitikerne i Alta vil kutte samarbeidet med krisesenteret i Hammerfest. Styreleder Gro Hågensen synes det er tungt å samarbeide med misfornøyde folk.

Nettavisen 25 november 2003
2-åring så pappa drepe mamma
Stenket i blod og med sin to år gamle sønn på armen, åpnet 39-åringen døren da politiet kom. I leiligheten lå barnets mor død.

Stavanger Avisen 25 november 2003
Kvinne i 40 årene knivstakk samboer
En kvinne i 40 årene er arrestert av politiet etterat hun knivstakk sin samboer i låret under en krangel søndag kveld. Kvinnen er fraktet til politiet i Haugesund. Mandag vil det bli tatt stilling til om hun skal varetektsfengsles. Les mer

Bergens Tidene 24 november 2003
Kvinne knivstakk samboeren
Kvinnen ringte politiet og var bekymret, fordi hun hadde stukket samboeren i låret med kniv. Mannen flyktet, mens kvinnen kokte kaffe til politiet. LES MER 

Stavanger Avisen 24 november 2003
Kvinne i 40 årene knivstakk samboer
En kvinne i 40 årene er arrestert av politiet etterat hun knivstakk sin samboer i låret under en krangel søndag kveld. Kvinnen er fraktet til politiet i Haugesund. Mandag vil det bli tatt stilling til om hun skal varetektsfengsles. Les mer
Knivstakk kjæresten og kokte kaffe
En kvinne på Bømlo hadde stukket en kniv i kjæresten sin, en mann i 50 årene, søndag ettermiddag. Mannen ble livredd og rømte leiligheten. Det gjorde at kvinnen ble bekymret og ringte politiet for å få dem til å lete etter den skadde mannen. Vaktleder i politiet roet kvinnen ned og fikk henne til å koke kaffe. Da politiet kom til huset var kvinnen helt rolig og serverte politifolkene kaffe før hun ble arrestert. Les mer
Far slo 3 mnd gammel sønn ihjel
En 31 år gammel barnefar sitter varetektsfengslet i Næstved i Danmark etterat han slo sin tre måneder gamle sønn ihjel. Han skal ha slått sønnen fordi han gråt. Les mer

Avisa Nordland 24 november 2003
Truet med å kappe hodet av sjefen
28-åringen truet med å drepe sin far med kniv, og med å kappe hodet av sjefen sin. Men han slipper fengsel.

DTBB 24 november 2003
Far smadret sønnens bil
En liung ble i går så sint at han tok snøskuffa på sin hjullaster og smadret taket på bilen sønnen satt i.

Finnmark dagblad 24 november 2003
Sjalu ektemann skal ha truet Simonsen
Av politidokumenter framgår det at russiske Natasha utelukkende ble invitert til Norge av sin ektemann i Båtsfjord og Kirkenes, mens flere vitner har sett henne hos elskeren Henry Simonsen i Alta.
Truet samboeren med hodekutting
33-åringen truet med å skjære hodet av eks-samboeren. Hodet skulle han sette på en staur til skrekk og advarsel for andre hvis hun anmeldte ham.

Dagbladet 24 november 2003
Forskanset seg i huset
En mann i 20-åra ble tatt hånd om av politiet etter å ha forskanset seg i et hus med fire andre.

Varden 21 november 2003
En av tre har opplevd vold på skolen
31 prosent av elevene i ungdomsskolen og videregående i Skien har opplevd vold på skolen. Én av ti er redd for å bli utsatt for vold på skolen. Gå til artikkelen

Stavanger Avisen 21 november 2003
Voldelige menn slår utenlandske koner
Kvinner fra Asia og Øst Europa er overrepresentert på danske krisesentre. De fleste kvinnene er kommet til Danmark via kontaktbyrå og ekteskapsreiser. Felles for dem er at de kommer fra fattige land og møter voldelige menn. Les mer

Glåmdalen 21 november 2003
Sluppet fri fra varetekt
Jeg visste at jeg var uskyldig, noe som holdt meg oppe i fengselet, sier den 58 år gamle nordmannen som har vært siktet for drapsforsøk i Sverige.

Finnmark dagblad 21 november 2003
Sjalu ektemann skal ha truet Simonsen
Av politidokumenter framgår det at russiske Natasha utelukkende ble invitert til Norge av sin ektemann i Båtsfjord og Kirkenes, mens flere vitner har sett henne hos elskeren Henry Simonsen i Alta.

Nettavisen 20 november 2003
Kvinners vold ties i hjel
Samfunnet neglisjerer at også kvinner bruker vold, sier familieadvokat, etter en periode der voldelige kvinner har preget nyhetsbildet.

Bergens Tidene 20 november 2003
Dynket, slepte og slo samboer
Det svartnet for mannen da samboeren omtalte datterens hans i negative ordelag. Han slo henne, dynket henne med vann og slepte henne ut av huset. LES MER 
Dømt for tyveri og drapstrusler
En 37 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til 120 dagers fengsel for drapstrusler mot sin eks-kjæreste og voldstrusler mot en polititjenestemann. LES MER 

VG 20 november 2003
93 barn bortført til Norge
Siden 1995 har Justisdepartementet registrert 93 saker hvor barn er bortført til Norge.

Hamar arbeiderblad 19 november 2003
Psykopat-offer «Anne» — Er skuffet over fravær  
Torsdag skal «Anne» fra Hedmarken snakke om hvordan det er å være offer for en psykopat. De inviterte fra Hedmarken snur det døve øret til. Hele saken

Finnmark dagblad 19 november 2003
Krever ny etterforskning av øksedrapet
Politiet ble onsdag bedt om å igangsette ytterligere etterforskning av Alta-drapet.
Kan frifinnes for å selv ha drept
Elizaveta Sytnik kan bli frifunnet for å ha drept Henry Simonsen i Alta. Da Hålogaland lagmannsrett ble satt i morges, opplyste førstlagmann Arne O. Eidessen retten endrer tiltalen mot Elizaveta Sytnik.

Aftenposten 19 november 2003
Stanset øksedrapssaken
Hålogaland lagmannsrett stanset onsdag behandlingen av straffesaken mot den tiltalte kvinnen og ber samtidig om nye etterforskningsskritt. Førstelagmann Arild O. Eidesen kritiserer etterforskningen. LES MER

Bergens Tidene 19 november 2003
Slapp fengsel - dro hjem og banket moren
Tingretten mente det var riktig å løslate den trusselsiktede mannen fordi han hadde fått husarrest av sin mor. Det første han gjorde var å gi henne juling. LES MER

Østlendingen  18 november 2003
75 dagers fengsel for vold mot kvinne
En trysling er dømt til 75 dagers fengsel for uprovosert vold mot en Elverums-kvinne. Han må i tillegg betale voldsofferet 20.000 kroner i oppreisning.

Asker og Bærum budstikke 18 november 2003
Kvinne må sone for farlig vold
Særlig farlig. En 20-årig kvinne fra Asker må sone 60 dager i fengsel etter at hun knuste et ølglass i ansiktet til en annen kvinne. Les hele saken

Agderposten 18 november 2003
Ny ankebehandling for kronprinsessens bror
KRISTIANSAND: Kronprinsesse Mette-Marits bror Espen Høiby fikk mandag medhold i Høyesterett i at anken hans skal vurderes på nytt i Agder lagmannsrett. Hele saken

Fredrikstad blad 18 november 2003
Pågrepet etter vold og trusler
To menn, fra Kirkeøy og Lisleby, ble pågrepet av politiet i helgen etter trusler og vold i deres respektive hjem.

VG 18 november 2003
Kvalt med pute og tåregass
Den norske kvinnen skal ha sunget og ledd mens hun kvalte Svein Erik Gundersen. Les hele saken

Tønsberg blad 18 november 2003
69 voldsalarmer i Vestfold
VESTFOLD: 69 mennesker i Vestfold har hittil i år blitt utstyrt med såkalt voldsalarm.

Telemarksavisa 18 november 2003
Tredoblet straffen
SKIEN: Retten syntes aktors straffepåstand - 45 dagers fengsel for gatevold - var altfor mild. Den godt og vel tredoblet straffen - til fem måneders ubetinget fengsel.

Nordlys 18 november 2003
Håpløst å finne medhjelper
I et brev til statsadvokaten i Troms og Finnmark mottatt den 22. oktober skriver politiet at det er håpløst å finne ut om Elizaveta Sytnik (51) kan ha vært alene om å drepe sin eksmann Henry Simonsen.
Frikjent for samboertrusler
Retten syntes synd på mannen, som var blitt forlatt av sin samboer på en lite omtenksom og umoden måte. At han ville «knuse» henne mener de må ses på som et resultat av stor frustrasjon og fortvilelse.

Nettavisen 18 november 2003
Lo mens hun drepte kjæresten
Svein Erik Gundersens norske ekskjæreste (56) har erkjent å ha drept ham i Torrevieja i Spania. En norsk kvinne (27) er medtiltalt.

Dagbladet 18 november 2003
14-åring med voldsalarm
En 14 år gammel jente i Helgeland går med statlig voldsalarm.

Hordaland Avis 17 november 2003
Sjølvhjelpsgruppe for mishandla kvinner
Mange kvinner lever i evig redsle for å bli utsett for vald i sin eigen heim. Ei av desse kom seg ut or eit slikt forhold, og saman med krisesenteret startar ho no sjølvhjelpsgruppe. les meir

Aftenposten 17 november 2003
Jente (14) drepte broren med kniv
Iført blå kjeledress og halloween-maske satt den 14 år gamle danske jenta oppå sin storebror og stakk ham gjentatte ganger i brystet med en kniv. Etterpå stakk 14-åringen av i familiens bil. LES MER

Aftenbladet 17 november 2003
Mange voldstilfeller i helgen
Politiet i sørfylket har hatt en relativt hektisk helg. Særlig natt til søndag var det flere tilfeller av vold og trusler.

Agderposten 17 november 2003
Tente fyr på søsterens venn
GRIMSTAD: Nyttårsfesten endte i tragedie. Under en krangel helte 24-åringen rødsprit over søsterens venn og tente på. Tirsdag starter saken i Sand tingrett i Grimstad. Hele saken 

Agderposten 14 november 2003
Vil kutte støtten til T-5 og Krisesenteret
ARENDAL: Den fylkeskommunale sparekniven rettes mot flere organisasjoner innen helse- og sosialområdet. Deriblant T-5 og Aust-Agder krisesenter som kan miste all fylkeskommunal støtte. Hele saken 

VG 14 november 2003
Drapsfrikjente får politivern
Familien hadde rett til, og det var nødvendig, å drepe en voldelig, sex-overgripende familiefar (41). Les hele saken

Stavanger Avisen 14 november 2003
Kirkearbeider drev djevelutdriving
Den 45 år gamle kirkearbeideren i Tensta kirke er opprinnelig fra Kongo. Nå er han siktet for mishandling av sine to døtre på 11 og 13 år. Mannen skal ha helt sprit og strødd krydder i øynene på de små jentene fordi han mente de var besatt av djevelen. Nå er han fratatt døtrene som blir skjult på hemmelig sted. En annen pike fra samme miljø ble drept under djevelutdriving i 1999. Les mer

Stavanger Avisen 14 november 2003
Familien frikjent for drapet
De fire tiltalte i saken om drapet på sykehuset i Arendal, ble frifunnet i Nedenes tingrett i dag. Den 41 år gamle familiefaren ble knivstukket av datteren og en sønn mens han lå i en sykeseng . Familiefarens øvrige familie reagerte sterkt da det gikk opp for dem at de tiltalte var frifunnet. Dermed måtte politiet ta dem ut av rettssalen. Les mer

Nordlys 14 november 2003
Skjerpet straffen for konedrap
33-åringen som skjøt og drepte sin russiske kone på Finnsnes får enda strengere straff. Hålogaland lagmannsrett har dømt ham til 11 års fengsel.

Stavanger Avisen 14 november 2003
Far og bror dømt til ett års fengsel for vold
To kurdiske menn er i Bergen tingrett dømt til ett års fengsel. De to er far og bror til en kurdisk kvinne som nektet å gifte seg med en slektning. De svarte med å banke henne opp. Les mer

Fædrelandsvennen 14 november 2003
Frykter hevn etter frifinnelse
Det oppsto kaos i retten da moren og hennes tre barn ble frikjent for drapet på familiefaren. Nå får de politibeskyttelse av frykt for hevn.

Dagbladet 14 november 2003
Drepte far - frikjent
Slag, trusler og seksuelle overgrep var en del av hverdagen.

Aftenbladet 14 november 2003
Vil gi fetteren 360.000 kroner
Staten vil gi fetteren til Birgitte Tengs 360.000 kroner som kompensasjon for at han ble straffeforfulgt for drapet.

Bergens Tidene 13 november 2003
Fikk opplest kvinnens versjon
Retten tillot i dag at forklaringen til den kurdiske kvinnen på rømmen ble lest opp uten at forsvarerne fikk stille kritiske spørsmål. Det var en viktig seier for påtalemyndigheten. LES MER 
Synes synd på gammeldags far
Mannen skal ha drapstruet sin egen datter. Likevel synes hun synd på ham. «Han er veldig gammeldags», mener kvinnen.

NRK 13 november 2003
Tiltale mot sambuar
Statsadvokatane har teke ut tiltale mot sambuaren til ei 31 år gammal kvinne som miste livet på Bryggja i Sogn og Fjordane i sommar.

Nordlys 13 november 2003
Håper stefaren får strengere straff for drapet
Midt på natta våknet 16-årige Vasilij av at moren ropte ut navnet hans i fortvilelse. Sekunder seinere falt skuddet som drepte henne.

Bergens Tidene 12 november 2003
Knivdrama på Stord i natt
Far og sønn kranglet og slåss på Leirvik i natt. - Sønnen stakk en morakniv i halsen på faren. Det kunne endt fatalt, sier politiet. LES MER

Avisa Nordland 12 november 2003
Vold mot kvinner tas ikke alvorlig nok
Staten bør overta driften av krisesentrene. Og ingen miljøer er bedre eller verre enn andre. Menn slår kvinner enten de er konservative kristne, katolske eller muslimer.

Dagbladet 12 november 2003
Fikk bank av kona - 20 sting
Voldsdømte Christian Slater måtte sy 20 sting i hodet.
Siktet på vogntog - drepte en annen
Den 20 år gamle kvinnen kranglet med kjæresten. Så kjørte hun rett i fronten på et vogntog.

Aftenbladet 12 november 2003
Siste runde i kampen for å renvaske Tengs-fetteren
Ble fetteren til Birgitte Tengs under politiavhør aktivt påført den oppfatning at han var skyldig? Det er hovedspørsmålet Høyesterett skal ta stilling til i erstatningssaken som startet onsdag.

Vårt land 11 november 2003
Far tiltalt etter forsøk på djevleutdrivelse
En mann i Stockholm er tiltalt etter å ha mishandlet sine to døtre og deres kusine i flere år. les mer

Bergens Tidene 11 november 2003
Tabbe gir advokat levebrødet tilbake
Fredag mistet den straffedømte bergensadvokaten bevillingen. I dag fikk han den tilbake. Årsak: En saksbehandlingsfeil. LES MER
Dagbok starten på trusselhelvete
Da broren snoket i dagboken hennes, fant han ut at søsteren likte en annen mann enn den familien hadde pekt ut. Det ble starten på et trusselhelvete, mener politiet. LES MER

Aftenposten 11 november 2003
Far tiltalt etter forsøk på djevleutdrivelse
En mann i Stockholm er tiltalt etter å ha mishandlet sine to døtre og deres kusine i flere år. Mannen innbilte seg at jentene var besatt av onde ånder, og forsøkte å drive dem ut ved blant annet å dryppe olje, sprit og krydder i øynene deres. LES MER

Aftenbladet 11 november 2003
21 dagers fengsel for vold og trusler
En Stavanger-mann er idømt 21 dagers betinget fengsel for trusler mot eks-samboeren og pisking av en 11-åring.

Stavanger Avisen 11 november 2003
Kjørte over kvinne flere ganger
En 73 år gammel mann i Halmstad ble mandag arrestert og siktet for bildrap. For en uke siden ble den 65 år gamle Lisa Persson påkjørt og drept under en joggetur. Spor på åstedet viste at hun var overkjørt flere ganger før hun døde. Mandag fant politiet bilen som hadde kjørt på Lisa, og mannen som mistenkes å ha kjørt den. Les mer

Sogn avis 11 november 2003
Nekter skyld for konedrap
Den 33 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på sin russiske kone i Finnsnes i Troms i januar i år, erklærte seg ikke skyldig da ankesaken startet i Hålogaland lagmannsrett tirsdag.

Bergens Tidene 10 november 2003
Å true seg til frihet
Kvinnen nekter å møte som vitne i Bergen tingrett i rettssaken mot sin far og bror. Hun frykter for livet sitt. Det kan gjøre at de tiltalte slipper straffeforfølgelse. Saken illustrerer et skremmende, og økende dilemma i norsk straffeprosess, skriver politisk redaktør Trine Eilertsen. LES MER

Adresseavisen 10 november 2003
Stemoren må slippe varetekt
Advokatene til den drapsdømte stemoren argumenterer for at hun må settes fri fra varetekt. Lagmannsretten behandler antakelig saken i slutten av uka.

Aftenposten 10 november 2003
Seksåring skjøt morfar
En seks år gammel gutt skjøt og drepte sin egen morfar i USA. Politiet mistenker at drapet var overlagt.  LES MER

Fædrelandsvennen 10 november 2003
11-åring banket opp av voksen
Skrekkslagne var skolebarna vitne til at deres 11 år gamle venn ble banket opp av en voksen innvandrer på skolen.

Dagen 7 november 2003
Kritisk til senter mot vold
Kirkens Ressurssenter mot vold og seksuelle overgrep krever underordning fra sine brukere. De presenterer også et annet gudsbilde enn kirkens. LES MER

Rogalands avis 7 november 2003
Truet med å drepe samboerens elsker
Da elskeren skrøt over hva han hadde gjort med samboeren til en 25 å r gammel mann, skal det ha svartnet for 25-åringen.

Adresseavisen 7 november 2003
Som et mareritt
Det er som et mareritt, sier den 24 år gamle kvinnen etter at hun i dag ble dømt til 12 års fengsel for drapet på sin tre år gamle stedatter 5. november i fjor.

Bergens Tidene 7 november 2003
Kjent bergensadvokat suspendert etter dom
Den profilerte bergensadvokaten, som ble dømt til betinget fengsel for å ha mishandlet og truet sin egen sønn, er suspendert av Tilsynsrådet for advokatvirksomhet. LES MER

Asker og Bærum budstikke 7 november 2003
Voldsmenn går fri
Ingen soning. To ferske og alvorlige voldssaker i Asker og Bærum tingrett endte med at unge menn slipper å sitte i fengsel. Les hele saken

Dagbladet 7 november 2003
Fikk livet ødelagt
Det voksne paret får rekordstor oppreisning etter justismordet. De ble dømt for incest mot sine barn.

Rana blad 6 november 2003
Mamma (29) ristet baby til hjerneblødning
Da spedbarnet ikke sluttet å skrike mistet moren (29) fullstendig besinnelsen: Med begge hender ristet hun sønnen så kraftig at han pådro seg flere hjerneblødninger.

Glåmdalen 6 november 2003
Fengslet for to nye uker
Den 59 år gamle nordmannen som er mistenkt for drapsforsøk på sin 20 år gamle samboer i Sverige, er varetektsfengslet for to nye uker i Arvika tingsrett.

DTBB 6 november 2003
Tiltalt for bedrag av svigermor
Moren og svigermoren er blant dem han skylder store pengebeløp. En 53-årig drammenser er tiltalt for grovt bedrageri, men rettssaken kan bli utsatt fordi politiet ikke får tak i mannen.

Romerikets blad 6 november 2003
Mor mishandlet sitt eget spedbarn
Da spedbarnet ikke sluttet å skrike mistet moren (29) fullstendig besinnelsen: Hun ristet sønnen så kraftig at han pådro seg flere hjerneblødninger.

Asker og Bærum budstikke 6 november 2003
38-åring dømt for familievold
En 38 år gammel mann er i Asker og Bærum tingrett dømt til seks måneder fengsel for mishandling, grov vold og trusler mot sin samboer. Les hele saken

Fædrelandsvennen 5 november 2003
Barnevernet forsvarer at mor fikk sønn tilbake
Barnevernsjefen i Kristiansand forsvarer beslutningen om at moren som forgiftet sitt sju måneder gamle barn, fikk omsorgen tilbake.

Dagbladet 5 november 2003
Tror han forgiftet kona
Den arsenikkforgiftede kvinnens venninne frykter for hennes liv.

Bergens Avisen 5 november 2003
Pass munnen din, kvinne!
«En kvinne skal ære sin mann, respektere sin mann, være sin manns hjelper og passe munnen sin.»
Egnet til å forsvare vold
Samme type argumentasjon blir brukt av kristne menn som banker sine koner, sier sosiologiprofessor Eva Lundgren.

Fædrelandsvennen 4 november 2003
Ett års fengsel for å ha saltforgiftet sønn
En 29 år gammel kvinne fra Kristiansand er i Oslo tingrett dømt til ett års fengsel for å ha forgiftet sin åtte måneder gamle sønn med salt.

Sunnmørsposten 4 november 2003
Ålesunder tiltalt for hustru-drap
Statsadvokaten har tiltalt en 41 år gammel ålesunder for drapet på sin 34 år gamle kone. Drapet skal ha skjedd i deres hjem i Gjerdrum på Romerike 1. mars i år. Les hele saken 

Dagsavisen 4 november 2003
Kona støtter arsenikk-tiltalt ektemann
Ektefellen skal ha forgiftet henne med arsenikk og tarmbakterier, men kona til den tiltalte 46-åringen støtter mannen sin og nekter å bidra til straffesaken mot ham.  Les hele saken 
Fant tiltaltes håndavtrykk i blod
DRØBAK (Dagsavisen): På stedet hvor Dereka Mikula (16) lå drept, fant politiets kriminalteknikere blod på drapsvåpenet - en telysestake. Blodet tilhørte den drepte ungjenta, og i blodet fant politiet håndavtrykket til 20-åringen som nå er tiltalt. I går nektet han straffskyld i Ytre Follo tingrett.  Les hele saken

Aftenposten 4 november 2003
Gifttiltalt løy for kona om penger
46-åringen som er tiltalt for forsøk på overlagt giftdrap på kona, lånte 300 000 kroner av svigerforeldrene. Mannen gikk konkurs to år før drapsforsøket. LES MER

Bergens Tidene 4 november 2003
Angriper tilfeldige med rå vold
På ett år har 20-åringen begått to ran og brukt rå vold mot åtte personer. Politiet frykter at han vil begå drap. Også retten tror noe dramatisk vil skje. LES MER

Stavanger Avisen 4 november 2003
Tiltalt for å ha forgiftet sin kone med arsenikk
Mandag starter rettssaken mot en 46 år gammel mann fra Oslo som er tiltalt for å ha forgiftet sin kone med arsenikk i 1999 og med tarmbakterier to år tidligere. Saken skulle ha vært oppe for retten to ganger tidligere, men ble utsatt fordi tiltalte ble syk like før saken skulle starte. Les mer

Folkehelseinstituttet 3 november 2003
SAMLER KOMPETANSEN OM VOLD OG TRAUMER
Et større og mer slagkraftig miljø for volds- og traumeforskning er målet når myndighetene i 2004 samler dagens fagmiljøer i ett nasjonalt kompetansesenter. Med en reell budsjettøkning på 15 millioner kroner skal satsingen, hvis Stortinget godkjenner den, merkes både sentralt og regionalt, lover prosjektleder Ellinor F. Major i Sosial- og helse- direktoratet.

Telen 3 november 2003
Kvinne knivstakk samboer
Politiet på Notodden har måttet hanskes med både knivstikking og pistoltrussel denne helgen. Litt før klokka 21 fredag fikk vi inn melding om at en mann hadde blitt stukket i ryggen med kniv, sier operasjonsleder Jørn Nilsen ved Telemark politidistrikt.

Adresseavisen 3 november 2003
Familiebråk
Politiet i Namsos rykket klokken 03.00 i natt ut til et privat hjem etter at datteren i huset hadde meldt ifra om at far slo mor.

Aftenbladet 3 november 2003
Tiltalt for å ha forgiftet sin kone med arsenikk
Mandag starter rettssaken mot en 46 år gammel mann fra Oslo som er tiltalt for å ha forgiftet sin kone med arsenikk i 1999 og med tarmbakterier to år tidligere.

Sunnmørsposten 3 november 2003
Slo og kom med trusler
Politiet vurderer å gi en mann i 20 åra bosatt i Ålesund besøksforbud etter flere tilfeller av vold og trusler overfor en tidligere kjæreste bosatt i Haram. Seinest i helga var mannen i aksjon og ble innbrakt av politiet både lørdag og søndag. Les hele saken 
Ålesunder tiltalt for hustru-drap
Statsadvokaten har tiltalt en 41 år gammel ålesunder for drapet på sin 34 år gamle kone. Drapet skal ha skjedd i deres hjem i Gjerdrum på Romerike 1. mars i år. Les hele saken 

Aftenposten 1 november 2003
Hagen reagerer sterkt på løslatelsen
Carl I. Hagen reagerer sterkt på at Gamal Hosein ble løslatt etter gårsdagens dom i Agder lagmannsrett. Partilederen i Fremskrittspartiet tar til orde for en lovendring på området med det aller første.

Fædrelandsvennen 1 november 2003
Forgiftet barnet - fikk omsorgen tilbake
Politiadvokat Elisabeth Ramstad er kritisk til at barnevernet har gitt omsorgen tilbake til en kristiansandsmor som forgiftet sin sju måneder gamle sønn i fjor.

Varden 1 november 2003
Dørum avviser Frp-krav i Hosein-saken
Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen krever at justisminister Odd Einar Dørum (V) griper inn etter at lagmannsretten ikke varetektsfengslet Gamal Hosein. Dørum avviser kravet og får støtte av Ap.

Aftenbladet 1 november 2003
Ungjente slått ned i egen hage
Hun hadde et lite ærend ute i hagen for å se til kaninene sine før hun skulle på skolen. Plutselig ble hun slått ned.

Adresseavisen 31 oktober 2003
Knallhard kritikk av politiets arbeid
Statsadvokaten i Nordland retter flengende kritikk av politiets arbeid i den såkalte arsenikk-saken i Nordland, der 38 år gamle Ellen Inger Aspaas ble siktet - og deretter renvasket - for mistanken om at hun hadde forgiftet sin egen datter.

Bergens Avisen 31 oktober 2003
Krever 11 års fengsel
Aktoratet kom med to nye formidlende omstendigheter for Gamal Hosein i sin straffeutmålingsprosedyre torsdag formiddag, likevel la de ned samme påstand som i tingretten.

Dagsavisen 31 oktober 2003
«Kvalte stedatter for åpen telefon»
TRONDHEIM: Etter å ha tatt et dødelig kvelertak på sin tre år gamle stedatter, fullførte stemoren (24) sin grufulle handling mens hun framførte et makabert skuespill over telefonen. Les hele saken 

Nettavisen 31 oktober 2003
Dømt for drap på kone og barn
En 29 år gammel somalier er i Oslo tingrett dømt til tvungen psykisk helsevern etter at han i januar i år drepte sin kone og to barn med kniv

Finnmark dagblad 31 oktober 2003
Voldsepidemi i Hammerfest
Antall voldstilfeller øker eksplosjonsartet i Hammerfest. Hittil i år viser statistikken at politiets saksmengde har økt med nesten 40 prosent. Politiet kan ikke forklare den voldsomme økningen.



 

 

2006
Januar
Februar
Mars
April
Mai
Juni
Juli
August
September
Oktober

Nov-des
2005
Januar
Februar
Mars
April
Mai
Juni
Juli -august
September
Oktober
November
Desember
2004
Januar
Februar
Mars
April
Mai
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
Desember
2003
Januar
Februar
Mars
April
Mai
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
Desember
2002
Januar
Februar
Mars
April
Mai
Juni
Juli
August
September
Oktober
November
Desember
2001
27 Februar - 25 April
26 April - 30 Mai
28 Mai - 30 Juli
30 Juli - 30 August
September
Oktober
November
Desember
Februar 2000 - 26 Februar 2001
Nyhetsarkiv om Vold
Orderudsaken
Dagbladet 
Nettavisen

 

  



Barneombudet

Kirkens ressussenter

Mental Helse

Taperforeningen


     ©  Wenche og Jan Kåre Tolfsen  [ post@noabuse.no ] Sist oppdatert 30. november 2004