Org.nr.

  982137772  

  

  NoAbuse

  Tømmervn 5

  3681 Notodden

  tlf: 35 01 20 50

  e-post

  post@noabuse.no
    

    

  Last ned plakat

        
 

Mener de ble dopet ned


Klippet fra Tønsberg blad 14 des  2002


Byturen endte med fullstendig blackout for de to hortenskvinnene. De er ikke i tvil om at det skyldes at noen må ha tuklet med drikkevarene deres.

Ralf Haga
ralf.haga@tb.no

– Når vi er på byen, er det for å ha det gøy, ikke for å drikke oss sanseløse, sier de to kvinnene i 30-årene. De er begge småbarnsmødre og tar seg en bytur av og til for å treffe kjente, danse og hygge seg.
Nettopp barna er årsaken til at de ikke ønsker å stå frem med full identitet.
– Men vi synes historien må frem. Det er viktig at folk blir oppmerksom på at dette kan skje også i lille Horten, sier de og oppfordrer folk til å være nøye med å holde øye med drinkene sine.

Ikke fulle
Det var ved 01-tiden en lørdagskveld for noen uker siden at de to venninnene, la oss kalle dem "Hege" og "Trine", oppsøkte et av byens utesteder. De husker at de ble stående ved bardisken fordi det ikke var ledig bordplass.
– Ingen av oss var det vi vil kalle fulle. Vi hadde drukket et par-tre glass vin før byturen, og i baren tok vi to "shots" og en halvliter. Ølen rakk ingen av oss å drikke stort av før det begynte å skje ting, forteller de.
I løpet av ganske kort tid skal tilværelsen ha blitt tåkete og ubehagelig for dem begge. "Hege" husker at hun måtte ut og kaste opp.
– Deretter har jeg trolig gått hjemover, men av hjemturen husker jeg bare bruddstykker. Jeg skimter et fremmed ansikt, en person som støtter meg og som på et eller annet tidspunkt sier at "du kan ikke ligge her". Mer vet jeg ikke før jeg kommer hjem, full av blåmerker, sannsynligvis mer enn to timer etter at jeg begynte å gå. Dette er en tur jeg vanligvis bruker 20-25 minutter på, forteller hun. At klokken var 04.15 da hun kom hjem, har hun fått vite av ektemannen.

Ikke overgrep
Blåmerkene mener "Hege" skyldes at hun har falt.
– Jeg er ganske sikker på at jeg ikke er utsatt for noe overgrep eller misbruk på noen måte, men det er fryktelig vemmelig og skremmende å vite at man ikke har vært ved sine fulle fem, ikke har hatt kontroll, sier hun.
Hun har ingen forklaring på hvorfor noen skulle ha hatt noe i drinkene eller halvliteren hennes.
– Kanskje er det for moro skyld, kanskje har vedkommende hatt skumle hensikter, men blitt forhindret i å følge etter meg fordi en annen tilfeldigvis hjalp meg hjemover. Jeg vet ikke.
"Trine" stiller seg de samme spørsmålene. Hun minnes bare at "Hege" var borte da hun skulle forlate utestedet.
– Det neste jeg husker, er at jeg stupte overende helt utmattet utenfor der jeg bor. Senere har mannen min fortalt at jeg måtte bæres både på do og til sengs. Dagen etter var jeg skjelven, svimmel og fullstendig i tåkedis. Det pleier jeg aldri å være etter en tur på byen.
– Jeg var helt på siden av meg selv i flere dager etterpå, skyter "Hege" inn.
Ifølge jentene opplevde en bekjent av dem noe lignende den samme kvelden. Hun var på besøk på samme utested. Ingen av dem mistenker imidlertid at etablissementet hadde noe med episoden å gjøre.

Passer på
"Hege" og "Trine" forteller at de pleier å være nøye med å se etter glassene sine, men mener at noen i trengselen ved bardisken kan ha klart å lure et eller annet oppi uten at de har registrert det.
– Opplevelsen har satt en støkk i oss, og da vi var på julebord sist helg, var det vanskelig å slappe av og hygge seg på vanlig måte. Nå håper vi bare at folk er forsiktige og hjelper til hvis de ser noen som kan være utsatt for det samme som vi ble. Vi er selv aktive natteravner og har tatt opp med våre kolleger der det som skjedde. Det er viktig at flest mulig er oppmerksomme på at slike ting foregår, avslutter de.
 

Eldre klipp
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19  20 21 22 23 24 25

  Barneombudet

Kirkens ressussenter

Mental Helse

Taperforeningen


     ©  Wenche og Jan Kåre Tolfsen  [ post@noabuse.no ] Sist oppdatert 29. september 2004